Одні дослідження показали, що натуральна соя проявляє більш сильні алергенні властивості, ніж генетично модифікована. Інші продемонстрували несприятливий вплив ГМО на здоров'я мишей, в раціон яких протягом 5 місяців вводили генетично модифіковану сою, що викликало збільшення маси тіла і печінки, селезінки зменшення і зниження активності деяких ферментів крові. Треті експерименти продемонстрували збільшення тривожності і агресивності щурів при додаванні в корм борошна з генетично модифікованої сої. Невизначеність оцінок використання ГМО, на думку вчених, викликана недостатнім розумінням механізмів функціонування та регулювання геному рослин, непередбачуваність «поведінки» сконструйованих генетичних структур, їх нестабільність, наявність у них «технологічного сміття».
Доведіть на конкретних прикладах шкідливість ГМО?
Немає коментарів:
Дописати коментар